• Docent

 • Tamara van Windt oprichtster van "De Binnenste Buitenkant" heeft in 2014 de 4 jarige hatha-yoga docenten opleiding afgerond bij Yoga Academie Nederland.

  In 2017 heeft zij de YTT2 "in Depth" bij Anat Geisner en Marcel de Vis afgerond.

 • Tamara van Windt

  Yoga vormen: Hatha, Yin, Hatha Flow

  Sinds mijn jonge jeugd is het woord yoga bij mij binnen gekomen. Mijn ouders zijn in de jaren 70 in contact gekomen met yoga en voeding. Als jong meisje aten wij macrobiotisch en werd ik samen met mijn broers groot gebracht in een kunstenaars gezin. Mijn vader beoefende elke dag yoga in een kamer die hij daar voor had ingericht. Op mijn twintigste gaf mijn vader mij het boek "Yoga voor iedereen" van Kareen Zebroff. Het boek belandde in de kast. Bijna 20 jaar later komt er 3 keer in een week Bikram yoga op mijn pad. De maandag na deze week sta ik vroeg in de ochtend op de stoep van de Bikram yoga school aan de ceintuurbaan in Amsterdam en volg dan de eerst yoga les van mijn leven, wat uiteindelijk een reis werd van 100 dagen yoga achtereen. Na zo'n drie jaar bijna dagelijks Bikram yoga vervolgde ik mijn reis bij Unlimited Health, waar meer aandacht besteed werd aan filosofie en pranayama. De reis ging verder omdat mijn verlangen groeide om wat meer technisch inzicht te ontwikkelen van de yoga asanas. Critical Alignment was de keuze bij Paul Braaksma. Hiermee had ik een prachtige driehoek gevonden waar ik wekelijks gemiddeld 6 dagen in bewoog. Mijn enthousiasme om dit door te willen geven is geboren bij mijn onderbuurman Opa Jan (92 jaar). Twee jaar heb ik voor hem mogen zorgen. Als ik terug kwam van een les en bij hem was om hem te verzorgen deden wij samen wat oefeningen. De lach op zijn gezicht, het gevoel dat hij kreeg door contact te maken met en bewust worden van zijn fysieke lichaam zal ik nooit vergeten. Dit wil ik, ik wil mensen in contact brengen met hun binnenste buitenkant.

  Na deze beslissing was het uitzoeken hoe ik dit wilde vormgeven. Een ding was duidelijk: omdat ik voor mijn twee zonen moest zorgen kon ik niet ver van huis gaan. Iets anders wat ik belangrijk vond is dat het niet een even tussendoor opleiding zou zijn, ik wilde daar best 4 jaar van het leven aan wijden. Mijn uiteindelijke keuze kwam op de YAN (Yoga Academie Nederland). Met toewijding heb ik de opleiding gevolgd en ben nog elke dag dankbaar deze reis te hebben gemaakt. 

  In 2017 heb ik de Yoga Teacher Training 2 "In Depth" bij de Yoga Garden gevolgd. Twee inspirerende docenten Anat Geiger en Marcel van de Vis Heil hebben in deze training veel aandacht voor anatomie. En hoe je yogahoudingen functioneel kunt toepassen.

  * Ook heb ik in 2018 een verdieping workshop voor het zogenaamde stripje gevolgd om deze tool zo functioneel mogelijk te kunnen gebruiken.

  In 2019 heb ik de online cursus Yin-Yoga the functional approach by Paul Grilly met succes afgerond.