• Yoga Lessen

 • Hatha Yoga

  Hatha yoga is de weg van het fysieke- en mentale lichaam . Hatha-yoga bestaat uit verschillende houdingen (asana's) en pranayama (het in beweging brengen van de levensenergie). Met het mentale gedeelte als belangrijke sleutel bij het beoefenen. Elke houding heeft zijn specifieke werking op spieren, organen en energiebanen. Het beoefenen van hatha yoga heeft zowel fysieke, fysiologische als psychosomatische gevolgen.  Door het lichaam als instrument te gebruiken, kunnen wij een evenwichtige relatie tussen fysiek en mentaal beoefenen.

 • Yin Yoga

  Yin yoga kenmerkt zich door zachtheid. In deze vorm wordt het lichaam uitgenodigd om ruimte te geven aan het bindweefsel dat met name de de botten met elkaar verbind. De houdingen worden lang aangehouden 4-5 minuten. Het zijn voornamelijk oefeningen die liggend of zittend worden uitgevoerd. Wat kom je tegen is een vraag die je tijdens de yin les altijd blijft stellen, voel ik spanning of compressie? De botstructuur van ieder mens is anders wat maakt dat je in een Yin les veel verschillen zult tegenkomen wat uitvoering betreft. Voor een ieder is er de ruimte om het eigen lichaam te onderzoeken en de eigen grenzen en/of beperkingen te ervaren.

 • Intense Slow yoga

  Bij de intense slow yoga combineer ik de hatha, met yin yoga. Adem en voelen staan centraal. Door aandachtig te zijn en blijven bij wat je voelt tijdens het onderzoeken van een houding ontstaat de mogelijkheid om jouw unieke lichaam en geest te leren kennen.

 • Hatha Flow

  In een hatha flow les volgen de houdingen elkaar op in een vloeiende beweging. Korte flow series afgewisseld met rustmomenten om de opgedane energie de ruimte te geven om te manifesteren. De adembeweging ondersteund de flow en de ontspanning.

 • Yoga op maat

  Hoe ziet het er uit begeleiding op maat. Door middel van een gesprek maken wij kennis met elkaar en kan er duidelijk worden gemaakt wat de specifieke wensen en/of beperkingen zijn. Ik ben geen voorstander van prestatiegerichte Yoga. Uiteraard zal er voortgang zijn bij het regelmatig herhalen van bepaalde houdingen maar dit is niet het doel! Het doel is bewustwording van het fysieke en energetische lichaam. Alle openbaringen die hieruit voortvloeien worden jouw "persoonlijke cadeautje".

 • Yoga Hulpmiddelen

  In de lessen die ik aanbied zal ik regelmatig gebruik maken van het zo geheten stripje. Dit is een rubber strip die tegen de wervelkolom ( met name de bovenrug tussen de schouderbladen) aan geplaatst wordt door erop te liggen. De functie van het stripje is om druk te plaatsen op plekken die moeilijk bereikbaar zijn. Door middel van de druk en de ontspanning die je plaatst komt er ruimte tussen de wervel het weefsel dat zich hecht aan de wervelkolom en andere gewrichten zo krijgen de spieren de mogelijkheid om te ontspannen.

  Een ander hulpmiddel dat ik gebruik is het rolletje. Het rolletje kan op verschillende plaatsen van de rug worden gebruikt. ook het rolletje zorgt ervoor dat de druk van het rolletje de spieren en het weefsel op deze plek ruimte krijgt om te ontspannen.

  Bij beide hulpmiddelen is aandacht en de adem het instrument om de ontspanning ruimte te bieden.